Riziko otěhotnění při přerušovaném sexu mimo plodné dny

Dotaz:

Ahoj, 10 let jsem měla nitroděložní tělísko Mirena. Minulý měsíc mi můj gynekolog tělísko výjmul. Dostala jsem normální menstruaci,ale neberu žádnou antikoncepci. Minulý pátek jsem měla s manželem nechráněný styk. Měsíčky jsem měla 29.listopadu ( 8 dnů ). Styk měl být tedy pravděpodobně v neplodných dnech?! Ale... Je mi 41 let a opravdu jsem si teď uvědomila,že připadné těhotenství,bych už nechtěla. Vím,že žena v mých letech by už měla mít rozum,ale stalo se. Menžel do mě neejakuloval,ale říká se,že i v tekutině před ejakulací už mohou být spermie. Menstruaci bych měla dostat 27.prosince. Do té doby asi umřu strachy! Jsem také povaha,která si všechno velmi připouští a dokáže vsugerovat! Je vám tedy jasné, co od minulého týdne prožívám.

Odpověď:

Dobrý den, těhotenství je sice teoreticky možné, ale myslím, že je to hodně nepravděpodobné. Přerušovaná soulož je poměrně spolehlivá forma antikoncepce. Vědecky - ze sta žen, které rok používají přerušovanou soulož jako formu antikoncepce, otěhotní pouze 4. Pro srovnání, při použití kondomu otěhotní za rok 2 ženy ze 100. Do 27. prosince je hodně daleko, ale myslím, že k nějakým obavám není příliš důvod. Držím palce, ať všechno dobře dopadne. 

Datum: 18. 12. 2010


TOPlist